Grad bana Jelačića po prvi put dobio Turističko-informativni centar

AutorTZ Zapresic

Grad bana Jelačića po prvi put dobio Turističko-informativni centar

Turističko-informativni centar grada Zaprešića svečano je otvoren večeras u prizemlju Muzeja Matije Skurjenija, u Novim dvorima. Zaprešić je tako, po prvi put, dobio centar za posjetitelje gdje ćete moći kupiti suvenire, dobiti sve potrebne informacije o gradu i znamenitostima, kao i preuzeti potrebne promotivne materijale.

Dobrodošlicu na svečano otvorenje, svim je posjetiteljima poželio gradonačelnik Željko Turk, koji je iskoristio priliku da sugrađanima čestita rođendan grada, te pohvali promjene u programima Turističke zajednice grada Zaprešića: „Vesele me brojne novosti u programima i radu naše Turističke zajednice, a otvaranje Turističko-informativnog centra svakako je jedna od najznačajnijih novina u našemu Zaprešiću.“

Direktor TZ grada Zaprešića Toni Ganjto istaknuo je kako je Turistička zajednica grada Zaprešića odlučila otvaranjem turističko-informativnog centra u Novim dvorima staviti naglasak na važnost oživljavanja i upravljanja kompleksom Jelačićeva posjeda. „Otvaranjem TIC-a u Novim dvorima, dobivamo snažnu platformu za izgradnju novih turističkih proizvoda vezanih uz priču o banu Josipu Jelačiću. Jer upravo je na nama u gradu Zaprešiću, gradu koji je bio dom bana Jelačića, najveća odgovornost da ispričamo priču o banu.“ Zaključio je Ganjto i najavio projekt poučne staze koja će biti otvorena na proljeće. „Time ćemo izraditi novi turistički proizvod u sklopu platforme inovativnih doživljaja zaprešićkog kraja, a sve na tragu pametnog i usmjerenog upravljanja destinacijom.”
Turističko-informativni centar mjesto je gdje će svi posjetitelji dobiti sve potrebne informacije o gradu, banu Jelačiću i znamenitostima, ali i kupiti tzv. Pametne suvenire grada Zaprešića koji su jučer predstavljeni.

“Razmišljajući kako biti poseban i drugačiji od drugih kad govorimo o suvenirima, odlučili smo spojiti tradicijske vrednote i modernu tehnologiju te naše suvenire nazvati pametnima na tragu pametnog grada i pametnog turizma. Zašto su pametni? Jedinstvena geometrija naših suvenira (Vršilnica, ban Josip Jelačić, grb Zaprešića i I love Zaprešić) postignute su aditivnom tehnologijom 3D printanja. Izrađeni su u potpunosti od “eco-friendly” materijala – PLA plastike dobivene preradom kukuruznog škroba što ove suvenire čini biorazgradivim, a ideja, dizajn i proizvodnja su 100% hrvatski. Naši suveniri su utjelovljenje nove ere moderne umjetnosti koja osim estetske ljepote pridonosi i očuvanju okoliša”. Zaključio je Ganjto.

Čast da službeno proglasi Turističko informativni centar TZ grada Zaprešića otvorenim, pripala je izaslanici župana Zagrebačke županije i direktorici Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivani Alilović. Ona je ovom prilikom, pohvalila kreativni zaokret u programu Turističke zajednice grada Zaprešića i napomenula kako je je upravo storytelling kao koncept, ključan za razvoj turizma na svakome području pa tako i području grada Zaprešića i Zagrebačke županije.