Pjesmom i plesom završili Dani Jelačića 2019.

AutorTZ Zapresic

Pjesmom i plesom završili Dani Jelačića 2019.

Posljednji vikend manifestacije Dani Jelačića proveli smo uz red kulturnih programa u Novim dvorima i pjesme i plesa na glavnome gradskom trgu.

Prvi KUND ciklus (Kultura u Novim dvorima) u četvrtak je svim posjetiteljima Muzeja Matije Skurjenija donio prigodnu izložbu „Skurjeni, moja biografija“ nakon koje su svi zaljubljenici naš lijepi kaj uživali u Večeri kajkavske poezije pod nazivom „Kaj? Kaj!“ u Vršilnici. Bio je to najbolji uvod za večer zaprešićkih kulturno umjetničkih društava i pjevačkih zborova koji su u petak, 17. listopada, plesom i pjesmom na Tragu Ivana Pavla II čestitali Gradu rođendan. Lijepa jesenja večer bila je savršena kulisa za druženje na gradskoj šetnici, na kojoj su nastupili KUD Ban Josip Jelačić, KUD Kupljenovo, KUD Pojatno, Tamburaški zbor Gaj, HPD Jelačić i KUD Hruševec Kupljenski. Posebno gosti bili su članovi KUD- a Metković koji su svojom točkom oduševili sve okupljene.

I u subotu i u nedjelju građani su mogli uživati u besplatnim vođenim dnevnim turama Novim dvorima, i naučiti sve o banu Jelačiću i njegovoj obitelji, kompleksu Novih dvora. Večeri su pak bile rezervirane za Mističnu noćnu šetnju novim dvorima, za koju su ulaznice bile rasprodane u rekordnome roku.

Subotnja večer bila je rezervirana za nastup Zagrebačke filharmonije koja, sada već tradicionalno, nastupa u crkvi Ivana Krstitelja. Ove godine, svi okupljeni su uživali u programu „The best of opereta“ uz sjajne Sandru Bagarić, Đanija Stipaničeva, Vlatku Burić i Dražena Bartulića pod ravnanjem Krešimira Batinića.

Dane Jelačića zatvorili smo Obiteljskom nedjeljom na glavnome gradskom trgu kojim su cijelo poslijepodne i večer odjekivali pjesma i veseli smijeh naših najmlađih sugrađana.  Druženje je započelo koncertom zaprešićkih mažoretkinja “Jelačićki” uz Puhački orkestar Zaprešić i Dječji orkestar Puhačkog orkestra Zaprešić, a pridružile su im se i članice Plesne udruge Ritmokracija. Uslijedilo je kreativno druženje na radionicama za najmlađe i u društvu dobro nam znane bake Ruže Klimalić, a program smo priveli kraju uz nastup Magazina koji je napunio gradski trg i pjesmom završio ovogodišnju manifestaciju Dani Jelačića.

Cijelu fotogaleriju pogledajte na https://www.facebook.com/Turisti%C4%8Dka-zajednica-grada-Zapre%C5%A1i%C4%87a-107783260590037/?modal=admin_todo_tour