Prijavite se na besplatnu foto radionicu “Svijet u bojama”

AutorTZ Zapresic

Prijavite se na besplatnu foto radionicu “Svijet u bojama”

Pozivamo sve zaljubljenike u fotografiju, starije od 12 godina, da se prijave na besplatne radionice fotografiranja u organizaciji Turističke zajednice grada Zaprešića i projekta FOTO HRVATSKA.

Radionica će trajati 5 dana; od 8. – 12. studenog 2019., a prijaviti se možete voditeljici radionice Sanji Grgić Ćurić na broj 091 5742343.
Sve što je potrebno jest posjedovati fotoaparat ili mobitel, a za prvi susret i probor za pisanje. Prvi susret zakazan je 8. studenog u 16 sati ispred Muzeja Matije Skurjenija.

FOTO HRVATSKA je projekt pokrenut još 2016. godine, s ciljem unaprijeđenja kvalitete života kroz osvještavanje kreativnih potencijala u nama i kroz približavanje ljepota koja nas okružuju kroz foto edukacije, izlete, foto šetnje. Idejni začetnici projekta su Sanja Grgić Ćurić (diplomirana novinarka) i Nikola Ćurić (diplomirani odgajatelj). Sanja je autorica više vrhunskih fotomonografija i turističkih vodiča (NP Plitvička jezera, NP Brijuni, NP Paklenica…) koje je kroz godine realizirala s najvećim izdavačem takvih materijala u Republici Hrvatskoj, dok je Nikola turistički vodič i dugogodišnji rukovoditelj u kulturi i edukaciji.

Do sada su održali više od 130 radionica širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a od radova polaznika snimljenih na radionici, organizatori izrađuju i prekrasne kalendare za narednu godinu, kvalitetne fotomonografije i atraktivne razglednice u svrhu promocije pojedinog kraja.

“Usporiti korak, uočiti ljepotu oko nas, istaknuti ljepotu svakog pojedinog kraja Svijeta u kojem se radionica događa, te pod stručnim vodstvom voditeljice fotografski ovjekovječiti trenutak i ljepotu, cilj je i svrha ovih radionica. Povezujemo mlade i odrasle, obitelji, članove lokalnih zajednica i kroz foto druženja kreiramo određen broj kvalitetnih fotografija koje se, kao kruna radionice, izlože na završnoj svečanoj izložbi najboljih radova. Izložba je sastavni dio radionica i mnogim je polaznicima često i prva izložba u životu.” Sanja Grgurić Ćurić i Nikola Čurić