Božićni poljoprivredni sajam u Pušći i I. Festival vina

AutorTZ Zapresic

Božićni poljoprivredni sajam u Pušći i I. Festival vina

Općina Pušća poziva vas na tradicionalni Poljoprivredni božićni sajam tijekom kojeg će biti održana i XV. Izložba rakija Zagrebačke županije kao i I. Festival vina Općine Pušća.

Poljoprivredni božićni sajam u Pušći održan je prvi put 2004. godine u Društvenom domu. Želja organizatora bila je potaknuti promociju tradicije, običaja i kulture poljoprivrednih proizvoda toga kraja, a zbog velikog interesa izlagača, već sljedeće godine Sajam je preseljen pod veliki šator.  Bio je to dokaz da je potreba za okupljanjem malih obiteljskih gospodarstava toga kraja, kao i za organiziranjem stručnih predavanja, velika i jedan od glavnih prioriteta.

III. Sajam, održan 2006. godine imao je međužupanijski karakter, a godinu dana kasnije sajam postaje međunarodni (izlagači iz Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije).

Ovogodišnji XVI. Poljoprivredni božićni sajam održavat će se u subotu i nedjelju 30. studenoga i 01. prosinca 2019.  pod pokroviteljstvima Zagrebačke županije, Grada Zaprešića i Turističke zajednice grada Zaprešića. Tijekom sajma održava se i XV. Izložba rakija Zagrebačke županije s ocjenjivanjem, na kojoj je prijavljeno 42 uzoraka domaćih rakija i likera, kao i I. Festival vina Općine Pušća.

Program Sajma preuzmite ovdje, a sve detalje o 1.Festivalu vina saznajte ovdje.

Vidimo se u šatoru na sportskom igralištu kod O.Š. Pušća, 30. studenoga i 01. prosinca 2019. godine!