Novosti

AutorTZ Zapresic

Valentinovo u Zaprešiću

Neovisno o tome jeste li sretno zaljubljeni ili sretno slobodni, slavite li Valentinovo ili ga ignorirate; ovoga tjedna pridružite nam se i zabavite se na nekoj od tradicionalnih manifestacija koje se, povodom Dana zaljubljenih, održavaju u našemu gradu.

U srijedu 12. veljače Zavičajno ekološko društvo Zaprešić poziva vas na tradicionalne Valentinovske spelancije i huncutarije, kojima će ove godine, ujedno obilježiti i 25. godina rada društva. Program će se održati u Vršilnici Novih dvora Jelačićevih, s početkom u 19 sati, a nastupit će KUD Kupljenovo, KUD Pojatno, Stanko Radiković i Angeluši te Tamburaški zbor Gaj. Ulaz slobodan.

Na sam dan Valentinova, u petak, Crveni križ Zaprešić i ZFM, uz pokroviteljstvo Grada Zaprešića, pozivaju vas na Noć svjetlećih balona i veliku humanitarnu akciju:“Pošalji ljubav”.  Cilj akcije je simbolično poslati poruku ljubavi i dobrih želja, a kupnjom balona sudjelujete u akciji prikupljanja sredstava za djecu slabijeg imovinskog statusa zaprešićkog kraja te njihov odlazak u Selce, na ljetovanje u kamp Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić. Baloni se mogu preuzeti uz donaciju od 20 kuna, na Trgu dr. Franje Tuđmana, u petak od 18 sati, a grupno puštanje tisuću balona bit će točno u 19 sati.

Tijekom večeri, na prodajnom štandu Srce za osmijeh, učeničke zadruge „Ban“ (Srednja škola Ban Josip Jelačić) moći ćete kupiti i prekrasne rukotvorine zaprešićkih srednjoškolaca te tako pomoći u prikupljanju sredstava za Bolnicu Bistra.

A da ovogodišnje Valentinovo bude obojano i glazbom, pobrinulo se Pučko otvoreno učilište Zaprešić, koje vas 15. veljače poziva na Gala koncert vječnih melodija. Uživajte u najljepšim melodijama opernog i operetnog repertoara, canzoni, filmskih skladbi i šlagera. Koncert je na rasporedu u 19 sati u Maloj dvorani. Ulaz besplatan.

AutorTZ Zapresic

Provedite „Večer u Novim dvorima“

Turistička zajednica grada Zaprešića i Muzej Matija Skurjeni pozivaju vas na program Večer u Novim dvorima koji će se održati 31. siječnja u prostorima Muzeja i Vršilnice.

Muzej Matija Skurjeni i Vršilnica, u petak, će biti otvoreni od 18 sati pa sve do ponoći, a svi posjetitelji moći će uživati u posebnom programu. U Muzeju vas očekuje izložba Antonije Čačić Metamorfoze, kao i stalni postav muzeja, a od 20:30 i glazbena poslastica; koncert Al Sitar Tria.

Do ponoći će biti otvoren i Turističko informativni centar u kojem možete razgledati i kupiti zaprešićke „pametne suvenire“ po 30% sniženim cijenama.

Od 18 do 22 sata svi posjetitelji Novih dvora moći će razgledati i prekrasnu Vršilnicu. Umjetnički studio Respect tom će prilikom izložiti postav kostima “Odijevanje od rokokoa do rock’n’rolla” koje će posjetitelji moći isprobati i fotografirati se, a nakon plesnog osvrta na romantično 19. stoljeće, od 19 sati očekuje vas radionica Čaj s groficom.

Program je besplatan za sve posjetitelje!

Vidimo se!

AutorTZ Zapresic

Turistička zajednica grada Zaprešića preuzela upravljanje Vršilnicom

Turistička zajednica grada Zaprešića idućih pet godina upravljat će objektom Vršilnice u kompleksu Novih dvora Jelačićevih. Odluka je to koju je donijelo Gradsko vijeće grada Zaprešića, a pozitivno očitovanje dali su i Ministarstva turizma, Ministarstvo kulture, kao i Uprava za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorski odjel u Zagrebu.

„U zajedničkoj analizi Grada Zaprešića i Turističke zajednice grada Zaprešića zaključeno je kako bi objekt Vršilnice bilo najbolje ustupiti turističkoj zajednici na upravljanje kao destinacijskoj menadžment organizaciji koja će, vođena načelom struke, najbolje usmjeriti i iskoristiti potencijale navedenog objekta, a uzimajući u obzir da se on nalazi u sklopu Novih dvora Jelačićevih koji su zaštićeno kulturno dobro.“ Zaključio je direktor Turističke zajednice grada Zaprešića Toni Ganjto.

Objekt Vršilnice u potpunosti je preuređen i obnovljen kao multi-funkcionalna dvorana (prostor) koja spaja staro i novo i čije će upravljanje biti usmjereno u dva osnovna smjera. Na prvome mjestu, Vršilnica će biti predstavljena posjetiteljima kao visokovrijedan kulturno-povijesni objekt/atrakcija, specifične arhitekture i iznimne povijesne vrijednosti (obzirom da se radi o jednom od rijetkih primjeraka, u cijelosti očuvane, građevine ovoga tipa).

S druge strane, kao višenamjenski prostor, Vršilnica postaje mjesto u kojem se mogu organizirati atraktivna i raznolika događanja, pritom ne zaboravljajući da je Vršilnica zaštićeno kulturno dobro, ali i da će njezina posebna namjena razvijati specifične oblike turizma na području Zaprešića.
• Kulturna događanja: izložbe, glazbena događanja, predstave, koncerti, književni skupovi, filmsko-animacijski programi, umjetnički susreti, radionice i predavanja interpretacije kulturne baštine na europskoj razini
• Poslovna događanja: eventi, predavanja, radionice, seminari, edukacije, poslovni sastanci, kongresi povezani s cijelim kompleksom Novih dvora
• Društvena događanja: obrazovni programi različitih karaktera, humanitarni programi, javne tribine, gradski program ,različita foto i video snimanja itd.

AutorTZ Zapresic

JAVNI POZIV za dostavu prijedloga manifestacija i događanja za dodjelu potpore za sufinanciranje u 2020. godini

Temeljem Programa rada i financijskog plana za 2020. godinu, a sukladno odredbama čl. 32. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju turizma (NN br. 52/19) Turistička zajednica grada Zaprešića objavljuje JAVNI POZIV za dostavu prijedloga manifestacija i događanja za dodjelu potpore za sufinanciranje u 2020. godini.

Javni poziv za dostavu prijedloga manifestacija i događanja možete pročitati ovdje.

Obrazac zahtjeva za sufinanciranje manifestacije ili događanja u 2020. godini možete preuzeti ovdje.

 

AutorTZ Zapresic

Nove manifestacije i sadržaji “Zaprešićke priče”

Program rada Turističke zajednice grada Zaprešića za 2020. godinu nosi naziv „Zaprešićka priča“, a glavni je cilj ove godine, novim programima ispričati priču o zaprešićkom kraju, priču o banu Josipu Jelačiću i pozicionirati specifične oblike turizma u obliku golfa, jahanja, ribolova i vjerskog turizma.

„Smatramo kako je važno odmah na početku istaknuti pristup Zaprešiću kao destinaciji putem emocije i doživljaja kao najvažniju misiju i zalog uspješnosti TZ Zaprešića.  Odmah na početku moramo uzeti u obzir pozicioniranje TZ Zaprešić kao destinacijske menadžment organizacije (DMO) na lokalnoj razini. Samo pozicioniranje, usmjeravanje i dubinska izmjena načina funkcioniranja iz turističke zajednice u TZ koji ima sve karakteristike DMO-e jest sjajna prilika da ispričamo „Zaprešićku priču“ i unaprijedimo Zaprešić kao receptivno tržište.“ ističe direktor TZ Zaprešića Toni Ganjto.

U ovoj će godini tako biti pokrenuti brojni novi projekti, ali i „osvježene“ postojeće tradicionalne manifestacije ovoga kraja. Prvi u nizu novih projekata jest edukativno – ekološki projekt i akcija „Ja sam Zaprešćan – moj Zaprešić“, a koja će biti organizirana u suradnji s vrtićima, osnovnim i srednjim školama s područja Zaprešića s ciljem povezivanja obrazovanja, turizma, lokalne zajednice i očuvanja okoliša.

Na proljeće će biti postavljena i interaktivna poučna staza bana Josipa Jelačića u Novim dvorima; edukativna i zabavna s elementima futurizma, a organizacijom “Turističkog foruma zaprešićkog kraja” započet će edukacijski ciklus za sve dionike na našem turističkom tržištu. Veliki forum predstavit će novu “Zaprešićku priču” te ponuditi novu platformu, svim subjektima zaprešićkog kraja koji kreiraju našu turističku ponudu i/ili su njezin prepoznatljivi dio, na kojoj  će moći graditi svoj turistički proizvod. Ovo će biti sjajan primjer koordinacije i komunikacije turističke zajednice s dionicima privatnog i javnog sektora u zaprešićkom kraju.

Ljeto donosi ljetne glazbene večeri i novo ruho manifestacije Žetvene svečanosti, a središnja manifestacija zaprešićkog kraja i Novih dvora i ove jeseni bit će četverodnevni program „Trenutak uspomene s banom“. Još kreativnijim konceptom usmjerenim obiteljima i djeci, želja je ponovno privući velik broj posjetitelja kako bi upoznali ostavštinu bana Josipa.

Uz nove manifestacije koje će obogatiti turističku gastro ponudu našega kraja, u pripremi su i novi sportski i ekološki projekti, kao i programska iznenađenja za vrijeme Adventa.

 

AutorTZ Zapresic

Park dvorca Lužnica proglašen zaštićenim prostorom

Skupština Zagrebačke županije proglasila je Park oko dvorca Lužnica zaštićenim prostorom u kategoriji Spomenika parkovne arhitekture.

Park je oblikovan u engleskom parkovnom stilu uz utjecaj francuskog kasnobaroknog vrta s oblikovanim živim ogradama uz koloritne cvjetne gredice. Unutar perivoja na jugozapadnoj strani ističe se jezero bogato florom i faunom s dva gaja u neposrednoj blizini. Cijelim perivojem dominiraju soliterna stabla, skupine stabala, gajevi dok na sjevernoj strani  u krajobraznom oblikovanju perivoja prevladavaju grmolike vrste te cvjetne gredice ruža stablašica (vidljiv je utjecaj kasnog baroka, francuski parter). Drvored omeđuje istočnu granicu do ulaza u perivoj. Ispred dvorca na sjevernoj strani nalazi se veličanstvena platana stara preko 300 godina. Dvorac Lužnica izgrađen je u drugoj polovici 18. stoljeća i primjer je višekrilnog otvorenog dvorca te ima status spomenika kulture prve kategorije.

Područje Zagrebačke županije karakterizira bogatstvo prirodnih resursa, u kojem se ističu šume, močvarni prostori, krški fenomeni te velika raznolikost biljnog i životinjskog svijeta. Zaštićena područja zauzimaju čak 37.690 ha što je 12,2% površine Zagrebačke županije. Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije upravlja s ukupno 24 zaštićena područja. Svrha njenog djelovanja upravljanje je zaštićenim područjima u smislu zaštite, održavanja i promicanja te osiguranja neometanog odvijanja prirodnih procesa i održivog korištenja prirodnih dobara.

Preuzeto: zgprsten.hr

AutorTZ Zapresic

Zimski kamp za djecu u Zaprešiću!

Konjički klub Trajbat team poziva vas na zimski kamp; provedite praznike u prirodi uz snježne radosti i konje.

Jahački kamp Trajbar teama osnovan je 2013. godine za djevojčice i dječake u dobi od 6-10 godina, koji vole konje i jahanje. Kroz sedmodnevno druženje, polaznici će se upoznati s raznim disciplinama jahanja kroz teorijsku nastavu, dok će kroz praktični dio savladati osnove jahanja i ophođenja s konjem ili pak unaprijediti vještine koje već posjeduju.

Osim praktične i teorijske nastave, polaznici kampa sudjeluju i u raznim kreativnim, kiparskim i likovnim radionicama te kroz iste usvajaju razne tehnike izražavanja i vještina, a sastavni dio kampa su i kondicioni treninzi jer su tjelesna aktivnost i zdrava prehrana prioritet u planiranju aktivnosti jahačeg kampa.

 

AutorTZ Zapresic

Predstavljen novi promotivni film Zagrebačke županije

“Visit Zagreb County” naziv je novog promotivnog filma kojeg je jučer predstavila Turistička zajednica Zagrebačke županije.

Film je napravljen u suradnji s poznatom ambasadoricom hrvatskog turizma Ashley Colburn, a prikazuje prirodne, kulturne i povijesne znamenitosti Zagrebačke županije, važnije manifestacije, tradiciju i zanate našega kraja.
Na promociji je dodatno istaknuta i suradnja TZ Zagrebačke županije i Croate u izradi promo marama s naglaskom na folklorni stil koji na sebi nosi elemente narodnih nošnji koji je usko isprepleten sa stilom etna, a bogat program bio je prožet zanimljivim povijesnim osobama među kojima je bila i zaprešićka grofica Sofija s kojom je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović popila čaj i čula preporuke dama s dvora i zanimljive priče, dvorske kuloare.

Video spot  „Visit Zagreb County“ možete pogledati na sljedećoj poveznici http://bit.ly/2t2ROHz

AutorTZ Zapresic

Natječaj za radno mjesto voditelja/voditeljice odjela za odnose s javnošću, promociju i razvoj novih turističkih proizvoda

Na temelju članka 21. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (NN 152/08), članka 48. Statuta Turističke zajednice grada Zaprešića (Novine grada Zaprešića, 01/IV, 2010) i Pravilnika o djelokrugu, unutarnjem ustrojstvu, organizaciji, načinu rada i sistematizaciji radnih mjesta Turističkog ureda Turističke zajednice grada Zaprešića, direktor Turističkog ureda Turističke zajednice grada Zaprešića 11. prosinca raspisuje natječaj za radno mjesto „Voditelj/voditeljica odjela za odnose s javnošću, promociju i razvoj novih turističkih proizvoda“.

Natječaj možete preuzeti ovdje.

 

 

 

AutorTZ Zapresic

Dočekajmo Božić uz najljepše božićne pjesme

Svake godine tijekom Adventa, brojni zborovi i kulturno umjetnička društva zaprešićkoga kraja organiziraju prigodne božićne koncerte. Pridružite nam se i uživajte!

14. prosinca –  18 sati – Tradicionalni koncert „Božiću u susret“ KUD-a Ban Josip Jelačić (Vršilnica Novi dvori Jelačićevi)

14. prosinca – 19 sati –  Cjelovečernji koncert KUD-a Kupljenovo: “Liepe su ti kupljenčice…” (DD Kupljenovo)

15. prosinca – 19 sati – Božićni koncert : HPD “Jelačić” (Vršilnica, Novi dvori Jelačićevi)

15. prosinca – 19 sati – Božićni koncert Puhačkog orkestra Zaprešić: Glazba iz mjuzikala (Velika dvorana POUZ-a)

15. prosinca – 20 sati – Humanitarni koncert Udruge Ivančica (crkva sv. Ivana Krstitelja)

21. prosinca – 19 sati – Božićni koncerti KUD-a Jablanovec u Jablanovcu i Ivancu Bistranskom

28. prosinca – Božićni koncerti KUD-a Jablanovec u Ivancu Bistranskom